AURI-argannuts-argannødder

Alt du behøver at vide om arganolie! 13 spørgsmål om arganolie.

Arganolie er ved at blive mere og mere populær i disse dage på grund af oliens gavnlige vitaminer og naturlige anti-age effekt. Superkræfterne i den fantastiske arganolie har været kendt af marokkanere i århundreder - en marokkansk hemmelighed om man vil. Så hvis du ikke har hørt om arganolie, så fortsæt med at læse!


Vi har lavet dette blogindlæg, fordi vi fik en masse spørgsmål fra vores kunder og følgere om arganolie. Vi har gjort vores bedste for at give dig korte svar om arganolie. God fornøjelse!

 

Hvad er arganolie?

Arganolie er en planteolie, som er ekstremt rig på vitaminer, antioxidanter og de essentielle fedtsyrer omega 3, 6 og 9. Det, der gør dette grønne bær (Superfrugt) meget unik, er dets høje koncentration af vitamin E og antioxidanter, hvilket gør det enestående revitaliserende, nærende og med en unik anti-aging effekt på din huden. Det er sundt for din hud, dit hår, din krop og kan bruges af mænd og kvinder og af alle hud- og hårtyper. Olien har en gylden farve og på grund af denne farve har den fået kælenavnet Marokkos guld eller flydende guld.

AURI-argantree-argantræ

Hvor vokser argantræet?

Træet vokser i Marokko, Mexico og få steder i Algeriet, men argantræet bærer kun frugt i Marokko. Hvorfor træet kun bærer frugt i Marokko er ukendt og en unik værdi for landet. Træet ligner et oliventræ på mange måder. Som en bonusinfo har arganolien tre gange flere fugtgivende egenskaber sammenlignet med olivenolie.


Hvor kommer arganolie fra? Og hvem opdagede arganolie?

Marokko er det korte svar! I flere millioner af år har argantræet været forankret i Marokkos barske ørken. Der voksede argantræet vildt og var en vigtig del af Marokkos økosystem, både som fødekilde og tømmer, for mennesker og dyr, når de krydsede ørkenen. Det var berber-nomaderne, der opdagede den gavnlige arganolie til både kolonial og kosmetisk brug.

Er argannødder spiselige?

Ja eller nej - Hvis du er et dyr som fx en ged, er argannøden en lækker godbid, MEN ud fra vores egne erfaringer med superfrugten eller supernøden har den en meget grøn og bitter smag, ikke en godbid, vi vil anbefale. MEN den ristede arganolie-udgave har en lækker nøddeagtigsmag og bruges over hele Marokko som salatdressing, dyppeolie til dit brød eller et sundt velvære-shot: Arganolie har en rig kilde til enkeltumættede fedstyrer omega 3 & 9 fedt, der har en positiv effekt på det gode HDL-kolesterol. Oliesyre er også til stede i flere andre fødevarer, herunder avocado- og olivenolie, og er ofte krediteret med hjertebeskyttende effekter.)

 

AURI-argantræ-geder-argantree-goats

Hvordan laves arganolie?

Det er et kvindehåndværk, og processen er hård, omfattende og tidskrævende.

Trin 1 - Under høst af arganfrugterne er det primært kvinderne, der går ud og samler arganfrugterne fra jorden.

Trin 2 - Derefter tørres arganfrugterne, så kødet kan skrælles/frasorteres, for at komme ind i selve argannøden.

AURI-Argannødder-argannuts

Trin 3 - Nødden knækkes og skrælles traditionen tro med en sten i den ene hånd, og argannødden liggende på en større sten. Wupti - med et hårdt og præcist slag kommer selve arganen frem fra kernen.


Trin 4 - Argankernerne indsamles og sorteres efter, om de skal bruges til kosmetisk (koldpresset) eller kulinarisk (ristet) brug. Kvinderne sælger enten argankernerne til en lokal producent eller får dem presset og solgt som olie på markedet.


Processen fra argannødder til arganolien foregår ofte i kvindekooperativer, hvor lokale kvinder har organiseret sig og styrer hele processen.

AURI-arganolie-arganoil

Hvilken arganolie er bedst? Og hvorfor er arganolie så dyr?

Der er mange produkter, der har tilføjet arganolie i dem og også mange rene arganolier på markedet. Vi anbefaler at lede efter de arganolier, der er økologiske, ECO-certificerede, laboratorietestede og flasker i en UV-flaske, så olien forbliver beskyttet og ikke mister sine unikke egenskaber. 

Årsagen til at olien er så dyr er på grund af den tidskrævende og omfattende proces bag, der også er nævnt ovenfor. Og også fordi træerne kun bærer frugt i Marokko.

(Alle vores olier er rene, økologiske, ECO-certificerede, laboratorietestede, parabener og kemikaliefri. Ingen tilsat vand. Vegansk venlig. Cruelty-free. 100% lokalt produceret med marokkanske planteekstrakter. Støtte til lokale marokkanske kvindelige kooperativer.)

 

Er arganolie og Maroccan oil det samme?

Hvis du tænker på mærket Moroccan Oil, så er svaret NEJ! Selvom der er arganolie i produktet, er det også blandet med andre ting - her er ingredienslisten for den marokkanske håroliebehandling: Cyclopentasiloxane, Dimethicon, Cyclometicone, Butylphenyl, Methylpropional, Argania Spinoza Kernel Oil (Argan Oil), Linum Usitatissimum ( Hørfrø) Ekstrakt, Parfume (Duft), D&C Yellow-11, D&C Red-17, Coumarin, Benzylbenzoat, Alpha-Isomethyl Ionon.

Men JA!, arganolie er også kendt verden over som Moroccan oil, marokkansk guld (Morrocan gold) eller flydende guld mm.

Kan arganolie bruges på huden? Og hvorfor er arganolie godt for din hud?


Ja, arganolie kan bruges på huden og faktisk af alle hudtyper. Ren koldpresset arganolie er den du leder efter. Hemmeligheden findes i Arganoliens unikke sammensætning, som består af følgende:

 • Vitamin E også kendt som Alpha Tocopherol bekæmper de frie radikaler og gør huden mere modstandsdygtig. Indholdet af E-vitamin i rå arganolie svinger mellem 600 og 700 mg/kg tocopheroler.
 • F-vitamin består af to essentielle fedtsyrer: linolensyre (omega 3) og linolsyre (omega 6). F-vitamin bruges i kroppen til at skabe, reparere og stimulere nyt og beskadiget væv.
 • Steroler findes sjældent i vegetabilske olier. De er specifikke for Sapotaceae-familien, som det marokkanske argantræ tilhører. Steroler forbedrer kutan cirkulation, beskytter mod UV-stråler og bremser hudens aldring.

Her er nogle af de fordele eller resultater, du får efter at have brugt arganolie dagligt:

 • Bekæmper de frie radikaler
 • Heler og lindrer tør og beskadiget hud og ar
 • Opstrammer porerne og beroliger akne og medicinske hudsygdomme som eksem, rosacea og psoriasis
 • Stimulerer produktionen af ​​kollagen
 • Indeholder naturlig anti-aging kraft, der reducerer rynker, fine linjer og øger fasthed
 • Mindsker synligheden af ​​pletter og cirkler under øjnene
 • Bevarer din huds elasticitet og glathed
 • Er anti-inflammatorisk, antiseptisk og reducerer ømhed
 • Beskytter din hud mod forurening, kemikalier og solskader

Dette er, hvad vores kunde siger om vores økologiske ansigtsolie:

“Ansigtsolien, Prickly Pear & Argan Oil har gjort mig i stand til at gå ud uden makeup. Jeg skal ikke længere gå med foundation og concealer som før. Jeg får mange komplimenter for min glødende og rene hud takket være ansigtsolien. Derudover er produktet økologisk og samtidig bæredygtigt, så det er win-win. Jeg vil give det mine varmeste anbefalinger."

— Mariam, København, ★★★★★

 

Vil arganolie tilstoppe mine porer?


Nix! Arganolie er på listen over ikke-komedogene olier som sheasmør, mandelolie, hybenfrøolie, hampefrøolie osv. hvilket betyder, at disse olier ikke tilstopper dine porer. Arganoliens unikke egenskab er, at den er let trænger ind i huden (og håret) - ingen fedtet rod!

Hvis du oplever problemer med tilstopning af porer eller akne, er arganolie et godt valg til at bekæmpe dine urenheder/ubalancerede hud. Fordi det har en naturlig rensende og antiseptisk effekt, der hjælper din hud i balance og beskytter og tilfører en masse fugt til din hud. Alt-i-én-magisk-super-olie!

 

Vil arganolie hjælpe psoriasis?

Ja - Arganolie har en kraftfuld og naturlig antiseptisk egenskab, der hjælper med at dræbe bakterier og reducere/berøve betændelse såsom akne og andre hudsygdomme som psoriasis, eksem og dermatitis.

Dette er, hvad vores kunder siger efter at have brugt vores ansigts- og kropsolie:


“Prickly Pear & Argan olie er min favorit. Jeg bruger ansigtsolien hver eneste dag morgen og aften. Det er det eneste produkt, jeg kan bruge til at holde min Psoriasis væk uden at bruge hormoncremerne. Derudover bruger jeg olien på min datter, som ofte udvikler kontakteksem i ansigtet. Efter 1 dag med at smøre hende flere gange forsvinder eksemet og vi slipper for at skulle igennem fede eller hormoncremer. Og som et plus i disse coronatider er produktet bare fantastisk til ømme og tørre hænder efter meget håndvask. ”

— Christina Rathleff, Vejle ★★★★★

 

Hvorfor er arganolie godt for dit hår?

Ja, arganolie kan også bruges i hår og skæg. Den kan bruges af alle hårtyper, men bemærk at et tykkere hår har brug for mere olie end et finere/tyndere hår gør. Som før nævnt er ren koldpresset arganolie den du leder efter. Hemmeligheden findes i Arganoliens unikke sammensætning, som består af følgende:
 • Vitamin E også kendt som Alpha Tocopherol bekæmper de frie radikaler og gør håret mere modstandsdygtigt. Indholdet af E-vitamin i rå arganolie svinger mellem 600 og 700 mg/kg tocopheroler.
 • F-vitamin består af to essentielle fedtsyrer: linolensyre (omega 3) og linolsyre (omega 6). F-vitamin bruges i kroppen til at skabe, reparere og stimulere nyt og beskadiget væv.
 • Steroler findes sjældent i vegetabilske olier. De er specifikke for Sapotaceae-familien, som det marokkanske argantræ tilhører. Steroler forbedrer den kutane cirkulation, beskytter mod UV-stråler og bremser hårets aldring.
Nogle af de fordele eller resultater, du får efter at have brugt arganolie dagligt, er:
 • Bekæmper de frie radikaler
 • Bevarer elasticiteten og glatheden i dit hår
 • Det heler tørt og beskadiget hår
 • Booster vitaminer og antioxidanter i håret og hovedbunden
 • Gør dit hår stærkere, blødere og sundere
 • Lindrer hovedbundssygdomme som skæl, eksem, psoriasis
 • Stimulerer produktionen af ​​kollagen og protein i dit hår
 • Er anti-inflammatorisk og mindsker ømhed i hovedbunden
 • Forbedrer fastholdelsen af ​​fugt og udstrålingen af ​​dit hår
 • Beskytter dit hår mod forurening, kemikalier og solskader
Dette er, hvad vores kunde siger om vores økologiske hårolie:
"Jeg elsker at bruge AURI's økologiske olier! De 7 olier bruger jeg til at blødgøre mit hår og tilføje ekstra fugt til mine længder." 
— Michelle Lerchedahl, København ★★★★★
“Hårolien giver det smukkeste, blødeste og skinnende hår. Jeg bruger ofte olien som kur om natten. Hårolien er også fantastisk at tage med på ferie for at beskytte håret og fugte dehydreret hår.”
— Lisbeth Daugaard, Mørkøv ★★★★★

Vil arganolie hjælpe min tørre hovedbund?

Ja! Arganolien booster gavnlige vitaminer ind i din hovedbund uden at tilstoppe, og med sin fugtgivende og antiseptiske effekt får den din hovedbund tilbage i balance - også hvis du oplever skæl eller tilstopning af hårsække efter at have brugt for mange hårprodukter fyldt med kemikalier.
Husk altid at bruge rene produkter.
Brug ikke balsam i din hovedbund kun på dine spidser.
Husk at tørre din hovedbund/hår efter at have vasket det, ellers kan det skabe et fugtigt miljø, der på sigt vil blive til tilstoppede og irriterede hårsække og i værste fald svamp. For meget calcium i vandet kan også tilstoppe dine hårsække.

Dette er, hvad vores kunde siger om vores økologiske hårolie:
"Jeg er en ung pige, der kæmper med tørt hår og alopeci. Mit hår er rigtig tykt og det har ført til meget hårtab i perioder, dog har jeg forsøgt at bruge alle mulige produkter som desværre indeholder farlige kemikalier samt stoffer. Min kosmetolog anbefalede mig 7 Olier, som jeg i dag bestemt ikke kan leve uden. Jeg bruger den hver gang før og efter badet, da den tilfører masser af fugt og næring. Det har tilføjet en masse vitaminer, der har hjulpet min hovedbund og mindsket skæludbrud gevaldigt. Jeg synes, det er super fedt, at jeg har opnået så mange resultater med et økologisk produkt, der derudover ikke indeholder dårlige stoffer. Jeg kan med 100% sikkerhed kalde olien for en helt for mit hår, det er jeg så taknemmelig for. Jeg kan klart anbefale det!” — Hannan, Valby ★★★★★

Vil arganolie hjælpe mit hår med at vokse?

Vi kan ikke love  noget men ja, mange af dine kunder har oplevet tykkere og stærkere hårvækst efter at have brugt vores produkter.

Dette er, hvad vores kunde siger om vores økologiske hårolie og skægolie:

“Jeg vil klart anbefale Auri-olien til hår! Jeg arbejder på en klinik med øjenbryn og vipper, og alle mine kunder, der har købt olien, har været helt vilde med den, inklusive mig selv. Deres skaldede områder er vokset ud på ingen tid - det er et mirakel! Jeg bruger det også til mit hår, og det føles blødere og fyldigere. Og det vokser også hurtigere. Det vil ikke skuffe dig!”
— Kosmetolog, Salsabil, København ★★★★★

“Siden jeg begyndte at bruge DON skægolie, er mit skæg blevet mere tæt og tykt med mindre irritation. Jeg bruger DON hver morgen og efter barbering for at fugte og lindre hudirritation."
— Anders Christensen, København ★★★★★

 

SE ALLE VORES PRODUKTER >>

Tilbage til blog