Hvad er den Marokkanske hemmelighed?

Hvad er den Marokkanske hemmelighed?

AURIcopenhagen_Argantræ_Argantree_farmer

Måske er du allerede bekendt med den gyldne mirakelolie. Enten fra  helsebutikken eller fra din ferie i Marokko. Arganolie går under mange kælenavne; Den marokkanske mirakelolie,  det marokkanske guld eller det flydende guld. 

Årsagen er på grund af dens unikke sammensætning af vitamin E, F, linolsyre, oliesyre og omega 3, 6 og 9, som gør arganolien til en superolie (hvis vi må sige det). Det er sundt for din hud, hår, krop og kan bruges af mænd og kvinder - alle hud- og hårtyper. Det er guld værd for din hud og hår!


Hvis du forsøger at undgå for tidlig aldring, eller føler din hud er i ubalance, så er Argan olie guld værd for dig. Den beskytter dig mod sol- og miljøskader, samtidig med at den tilfører intens fugt til din hud.

Arganolie er ekstremt rig på antioxidanter og har kraftige antiseptiske egenskaber, der hjælper med at dræbe bakterier og reducere betændelse som akne og andre hudsygdomme.

Hemmeligheden findes i Arganoliens unikke sammensætning, som består af følgende:

  • Vitamin E også kendt som Alpha Tocopherol bekæmper de frie radikaler og gør huden mere modstandsdygtig. Indholdet af E-vitamin i rå arganolie svinger mellem 600 og 700 mg/kg tocopheroler.
  • F-vitamin består af to essentielle fedtsyrer: linolensyre (omega 3) og linolsyre (omega 6). F-vitamin bruges i kroppen til at skabe, reparere og stimulere nyt og beskadiget væv.
  • Steroler findes sjældent i vegetabilske olier. De er specifikke for Sapotaceae-familien, som det marokkanske argantræ tilhører. Steroler forbedrer kutan cirkulation, beskytter mod UV-stråler og bremser hudens aldring.

AURICOPENHAGEN_argantræ_argantree

Argantræet - et livgivende træ


På latin hedder Argantræet Argania Spinosa og er i del af "træfamilien" sapotaceae. Træet vokser i Marokko, Mexico og få steder i Algeriet, men Argan-træet bærer kun frugt i Marokko.

Hvorfor træet kun bærer frugter i Marokko er ukendt og en unik værdi for landet. Træet ligner et oliventræ på mange måder, dog har Arganolien tre gange flere fugtgivende egenskaber sammenlignet med olivenolie.

Du kan kalde argan-træet for Marokkos hellige træ, og det kan blive op til 300 år gammelt. I flere millioner af år har argan-træet været rodfæstet i Marokkos barske ørken. Der voksede Argan-træet vildt og var en vigtig del af Marokkos økosystem, som både fødekilde og træ, for mennesker og dyr, når de krydsede ørkenen.

Da Marokkos befolkning steg, faldt antallet af argantræer desværre. Derfor blev træet fredet i 1999 og er nu på UNESCOs liste over fredede træarter. Siden da er der indledt et stop mod fældningen af ​​træerne, og den marokkanske regering begyndte at plante en masse nye baby-argantræer.

I dag er argantræet eller arganolien en meget vigtig eksportvare for Marokko, grundet arganoliens gode egenskaber til kosmetisk brug, som er blevet opdaget. I dag er arganolien meget populær over hele verden og især i Vesten.

AURICOPENHAGEN_Femalecooperative_kvindekooperativ_arganproduction

Sådan udvindes arganolie

Hvis du har været på ferie i Marokko og været forbi et af de utallige markeder, kunne du ikke gå glip af at se marokkanske kvinder sidde ved en stor stenmølle og udvinde arganolie fra argankerner. Denne ældgamle metode er blevet brugt af berberkvinder i århundreder. Det er et kvindehåndværk, og processen er hård, omfattende og tidskrævende. Under høsten af ​​argan-frugterne er det primært kvinderne, der går ud og samler argan-frugterne fra jorden. Derefter tørres argan frugterne, så kødet kan skrælles/sorteres fra, for at komme ind i selve argan nødden.

Nødden er traditionelt knækket og skrællet med en sten i den ene hånd, og argan-nødden liggende på en større sten. Wupti - med et hårdt og præcist slag kommer selve argan kernen frem.

Argankernerne indsamles og sorteres herefter, som kan bruges til kosmetisk (koldpresset) eller kulinarisk (ristet) brug. Kvinderne sælger enten argankernerne til en lokal producent eller får dem presset og sælger olien på markedet.

Processen fra argannødder til arganolien foregår ofte i kvindekooperativer, hvor lokale kvinder har organiseret sig og leder hele processen. AURI COPENHAGEN er stolte af at støtte denne udvikling og samarbejde med et lokalt kvindekooperativ, da vi mener, det er vigtigt at støtte lokal udvikling og i særdeleshed kvindelig empowerment og iværksætteri.

 

Effektiv hårkur mod skæl og eksem i hovedbunden

Hvis du lider af skæl eller eksem eller i værste fald Psoriasis i hovedbunden, kan Arganolie hjælpe med at lindre dit problem. Hovedbundssygdomme og irritation kan være forårsaget af kommercielle stylingprodukter såsom voks, hårspray og andre hårprodukter, da disse ofte er fyldte kemikalier, der tørrer din hovedbund og tilstopper for oxidation. Oplever du problemer med hovedbunden, så start en 2-3 ugers hår/hovedbundsbehandling, hvor du fokuserer på:

  1. Vask dit hår og hovedbund med en neutral shampoo (vask ikke dit hår hver dag gerne hver tredje dag). 
  2. Aktiver arganolien i dine hænder ved at gnide hænderne mod hinanden.
  3. Tilsæt olien til håret og hovedbunden - 1 gang om dagen i 2-3 uger for de bedste resultater.

Vi foreslår, at du gør denne behandling om aftenen, inden du går i seng for en optimal behandling natten over. Husk, at det er om natten, når du sover, at din krop genopbygger alle vores celler.

Prøv vores økologiske hårserie bestående af hårolie til kvinder eller Skæg/Hårolie/aftershave til mænd. >> SHOP HÅRPLEJE

 

Argan som ansigtsolie og kropsolie

Uden at prale for meget med Argan olie, er de fleste skønhedseksperter ENIGE om, at Argan olie er en af ​​de bedste og mest effektive ansigts- og kropsolier på markedet.

Grunden til hvorfor findes i oliens unikke sammensætning af olien med sit høje indhold af essentielle fedtsyrer, som også er kendt for kroppens egne vitaminer, der styrker hudens barriere og skaber en naturlig balance. Det høje indhold af antioxidanter i Arganolien beskytter huden mod de frie radikaler, forurening og UV-stråler.

Fugt er afgørende for en smuk og sund hud. Vi kan ikke sige det nok gange: FUGT, FUGT, FUGT og mere FUGT! Arganolie bevarer fugten i huden, samtidig med at den gør din hud glat, stærk, fast, smuk og blød.

Arganolie passer til alle hudtyper og absorberes hurtigt i huden uden at føles fedtet. Afhængigt af din hudtype og hudproblemer kan olien virke anderledes på dig, for nogle tager det længere tid, før effekten viser sig.

Olien har gavnlige virkning på ar, pigmentfejl, sårheling og hudsygdomme som Akne, Eksem og Psoriasis. For at bekæmpe disse sygdomme skal du bruge arganolie hver dag i en periode på 2-3 uger og bruge en skånsom rensning, uden kemikalier, samtidig med at du opretholder en sund livsstil.

Grunden til at du oplever fedtet hud er fordi din hud er i ubalance. Og hvad betyder det? Du har sikkert prøvet, som de fleste andre med akneproblemer (hudorme, bumser, urenheder – i større eller mindre grad), hudplejeprodukter, der tørrer overfladen. I starten føles det som den perfekte løsning, men i det lange løb vender problemet bare tilbage. Årsagen er, at overfladen er udtørret, og det aktiverer din talgproduktion yderligere. Der er ubalance, og Arganolie kan hjælpe med at genoprette balancen med sine rensende, anti-inflammatoriske og antiseptiske egenskaber, samtidig med at den giver din hud masser af fugt.

Søg eventuelt råd og vejledning hos en professionel kosmetolog eller læge, hvis du ikke oplever resultater.

Vigtigt: Brug neutrale renseprodukter til dit ansigt og rens det morgen og aften. Afslut derefter med arganolie og masser den blidt i cirkulære og opadgående bevægelser på dit ansigt eller krop. Du kan sagtens bruge Arganolie som et alternativ til din fugtighedscreme eller som et supplement. Tilføj et par dråber arganolie i din foretrukne fugtighedscreme.

Olien er også god under din foundation og concealer, da den ikke mørkner/toner din makeup i nogen grad, da andre olier bliver mørkere. Arganolien holder din makeup frisk hele dagen.

Prøv vores økologiske og certificerede hudplejeserie ansigts- og kropsolie med gavnlige unikke olier rig på vitaminer og anti-oxidanter, der alle skaber balance og genopbygger din hud samt beskytter den. Prøv også vores økologiske Body Butter til tør hud. >>Hudpleje>>

Argan som skægolie

Uanset om du er barberet eller har fuldskæg, har Arganolie mange gavnlige egenskaber for dit skæg og din hud. Barbering hver dag kan være meget hårdt for din hud og forårsage irritation.

Hvis du bare lader dit skæg vokse og ikke tilfører det fugt, kan dit skæg og din hud klø, blive rød og give bumser.

Arganolie booster en masse nærende vitaminer (E), der aktiverer hårsækkene, balancerer, beroliger og nærer din hud med fugt, for at undgå kløe og bumser.

Olien reparerer og beskytter dine celler mod for tidlig ældning, skader fra frie radikaler og solens UV-stråler. Derudover virker arganolie helende på akne, psoriasis og eksem.

Prøv vores økologiske skæg-, hår- og aftershave olie, der er spækket med vitaminer og antioxidanter fra tre unikke olier (argan, castor og nigella). Olien plejer, styrker og balancere hud, hår og hovedbund. >>SHOP SKÆGOLIE>>

 

Tilbage til blog