Ghassoul eller Rhassoul? -Alt du behøver at vide om det marokkanske magiske detox  lava ler!

Ghassoul eller Rhassoul? -Alt du behøver at vide om det marokkanske magiske detox lava ler!

Hvis du har besøgt Marokko før, er du måske stødt på konceptet med et Hammam-spa. En gammel skønhedshemmelighed og et ritual, der går flere århundreder tilbage i tiden. Et typisk Hammam-spa begynder med at massere din krop med Ghassoul/Rhassoul, (et naturligt ler, udvundet fra Atlasbjergene), blandet med vand eller rosenvand for at danne en paste. Den gør underværker for din hud på grund af dens naturlige rensende og detox-egenskaber.


Rigtig mange af vores kunder og følgere stiller spørgsmål til leret, og derfor har vi samlet de mest stillede spørgsmål nedenfor med et kort og dybdegående svar. Vi håber, du vil finde et svar på dit spørgsmål om vidunder-detox leret. God fornøjelse.

 

Ghassoul eller Rhassoul? Hvilket ord skal jeg bruge?

Først og fremmest - lad os få ordet rigtigt! Du kan bruge begge ord. Ordet rhassoul stammer fra det arabiske ord for at vaske (Rhassala). Marokkanerne staver det lidt anderledes: Ghassoul. Når man udtaler ordet, lyder det måske det ens. Vi bruger ordet Ghassoul, fordi vi samarbejder med vores kvindelige marokkanske kooperativ.

 

Hvad er ghassoul pulver?

Ghassoul ler indeholder naturlige mineraller fra Atlasbjergene i Marokko og kan udelukkende findes der. Det er også kendt som lava ler, oxid ler, sæbe ler og listen er lang.

Leret er dannet af en naturlig kombination af vulkansk aktivitet og geotermiske ændringer. Ghassoul er et helt unikt ler, som er meget anderledes end alle andre lertyper. Hvor andre typer ler er dannet af planter, søbund, jordbundsforhold osv. Ghassoul-ler består af brunlig marokkansk ler, der er blevet "blandet" med lava, hvorfor leret også kaldes vulkansk ler eller lavaler.

Ghassoul-ler har ligget under jorden i millioner af år i Atlasbjergene, hvor leret og lavaen er blevet blandet under pres. Denne helt unikke konstellation gør, at leret har optaget masser af mineraler fra lavaen, som giver leret unikke og særlige egenskaber - gode for både hår og hud.


Ghassoul er gravet op fra undergrunden i store blokke. Nogle blokke kan veje fra hundrede kilo og op til et ton. Når leret tages op, er det som regel en smule mørkebrunt. Dette skyldes, at leret er fugtigt. Derfor forarbejdes leret, det er en ret simpel proces, leret gennemgå, da der ikke skal tilføjes eller fjernes noget. Faktisk blot tørres og pulveriseret. Det er derfor, du for det meste finder ghassoul-ler i en tør tilstand, hvor du selv skal tilføje væske for at danne en paste.


Leret er blevet udvundet og anvendt siden det 8. århundrede og er blevet brugt af marokkanske kvinder i århundreder i skønhedsritualer til hår og hud.


Normalt køber du leret tørret, og hvis det opbevares rigtigt (tilsæt ikke væske) har det en lang varighed. De marokkanske kvinder blander det tørre Ghassoul-lerpulver med væske og bruger blandingen som ansigts-, hår- og kropsmaske eller bodyscrub kombineret med den traditionelle og berømte kessa-handske. Handsken eksfolierer og hjælper med at fjerne de døde hudceller. Ofte afslutter kvinderne med at berolige hud og hår med rosenvand og arganolie. Din hud og dit hår efterlades ren, glat og med en uimodståelig glød.

 

Hvad er fordelene ved ghassoul ler?

Ghassoul-ler booster en høj negativ ladning og hjælper med at trække hudorme og andre urenheder ud af huden. Dette gør den også gavnlig som en alsidig ansigtsvask til hverdagsbrug. Leret er beroligende og af høj kvalitet til udvortes brug.

Dette ubehandlede og naturligt tørrede ler har en silke-lignende konsistens og kan hjælpe med at forbedre din hudtone og reducere pigmentpletter. Den har den unikke evne til både at nære huden og reducere udbrud. Folk bruger det dagligt som en naturlig sæbe og shampoo. Flere kliniske undersøgelser og test af Ghassoul-ler, afndt ud af at leret kan øge:

  • Hudens og hårets elasticitet
  • Fjerne giftstoffer og ophobning af makeup produkter 
  • Øge hudtonen
  • Reducer pigmentpletter og hudorme
  • Reducer tørhed eller afskalning af hud og hår
  • Fjerne blokeringen af ​​ansigtets- og hovedbundens porer
  • Efterlade hud og hår blødt og næret


Ghassoul/ Rhassoul ler vs. andre naturlige ler?

Ghassoul/Rhassoul-ler er højere i mineraler end mange andre typer ler, især magnesium, silica og kalium, hvilket gør det særligt godt til hud, hår og negle. Leret kan bruges dagligt i stedet for sæbe for en skånsom og 100 % naturlig måde at rense på, der ikke fjerner din hud for gavnlige olier.


Hvordan bruger man marokkansk ghassoul-ler?

Leret har en sæbeagtig konsistens, når du tilføjer eller blander væske med det. Den har også en enestående evne til at trække urenheder ud af huden og håret og bruges til at afgifte/ detoxe, rense og reducere tørhed.

Som tidligere nævnt køber de marokkanske kvinder traditionelt pulveret på markedet og blander det med en væske, f.eks. vand eller rosenvand, for at danne en paste. Derefter bruger de blandingen som ansigts-, hår- eller kropsmaske. Du kan bruge det som en ansigtsscrub eller lade det tørre (det tørrer meget hurtigt) og derefter vaske det af med vand.

Hvis din hud følelse ude af balance eller du oplever hudproblemer, så fortvivl ikke for vi er her for at hjælpe dig og din hud. Prøv vores lækre lermaske med Ghassoul ler fra Atlasbjergene. Giv din hud blot 5 min. detox-forkælelse! >>LÆS MERE OM PRODUKTET<<

Vi har designet den ultimative lermaske til dig, der har problemer med akne eller hudorme eller tørhed ELLER til dig, der blot ønsker at forbedre din huds elasticitet og hudtone med de gavnlige og naturlige superpowers fra Ghassoul leret. Udover det vidunderlige Ghassoul ler har vi også blandet marokkansk grønt ler, som er kendt for sin evne til at stimulere produktionen af nye hudceller.

Derudover har vi også tilføjet en smule helende tea tree olie til lermasken for en ekstra detox/rensende effekt. Tea tree olie kan også være et kraftfuldt og naturligt våben mod akne. Undersøgelser har vist, at det hjælper med at reducere mængden og den generelle sværhedsgrad af akne.

Du kan bruge vores økologiske lermaske som hverdagsrens i et tyndt lag eller forkæle dig selv med en wellness-treat og lade masken tørre i 5-10 min.-afhængig af mængden af ​​ler du tilføjer. Vi anbefaler et jævnt lag.

Det siger vores kunder om vores lermaske: 


“AURIs lermaske er min ugentlige wellness-treat, hvor min hud får lov til at genoplades. Det hjælper mig med at slippe af med hudorme. Lermasken efterlader min hud blød og strålende.” — Kim Andersen, København ★★★★★


“Lermasken har en fantastisk tekstur og duft. Når jeg vasker det af, efterlader det min hud frisk og opstrammet. Jeg kan virkelig se en forskel, især at mine porer virker mindre.”
— Zaza Emilie, Gentofte ★★★★★


“Den kolde og tørre vinterluft er hård mod mit ansigt, men AURIs fantastiske lermaske gør arbejdet kombineret med Ansigtsolie, både holder min sarte hud sund og dejlig fugtet. Ansigtsolien har også reduceret mængden af ​​pigmentforandringer i min pande, der fulgte med min seneste graviditet." - Helle Plagborg, Skanderborg ★★★★★

Tilbage til blog