Vidste du, at din hud er sur-syreholdig?

Vidste du, at din hud er sur-syreholdig?

Hudens pH-værdi er et væsentligt aspekt af dens sundhed og velvære. pH-værdien refererer til et stofs surhedsgrad eller alkalinitet, og i forhold til hud er der tale om surhedsgraden af hudens overflade. En pH-værdi på 7 betragtes som neutral, hvor lavere værdier indikerer surhedsgrad og højere værdier indikerer alkalinitet. Hudens pH er typisk let sur, med et interval på 4,5 til 5,5. Denne surhedsgrad skyldes de syrer, der naturligt produceres af huden.

Surheden af hudens overflade er en vigtig faktor for at bevare en sund hud. Syrekappen er det beskyttende lag på overfladen af huden, som er dannet af en kombination af talg, sved og andre stoffer. Dette lag fungerer som en barriere for at beskytte huden mod skadelige miljøfaktorer, såsom forurening, bakterier og andre stoffer. Barrieren hjælper også med at holde på fugten i huden, hvilket er afgørende for at bevare dens sundhed og elasticitet.

pH-værdien af hudens overflade påvirkes af en række faktorer, herunder alder, køn, kost og genetik. Generelt har kvinder en tendens til at have en lidt mere sur hud-pH end mænd. Alder kan også spille en rolle, da hudens pH har en tendens til at blive mindre sur, når vi bliver ældre. Kosten kan også påvirke hudens pH, da visse fødevarer og drikkevarer kan være mere sure eller basiske. For eksempel er citrusfrugter og eddike sure mens mælk og bananer er basiske.

Når hudens pH er ude af balance, kan det medføre en række hudproblemer. Hvis huden er for sur, kan den blive tør, irriteret og udsat for betændelse. Dette kan føre til tilstande som eksem, psoriasis og acne. På den anden side, hvis huden er for basisk, kan den blive fedtet og udsat for udbrud. Dette skyldes, at alkaliske miljøer kan fremme væksten af bakterier, som kan føre til acne og andre hudinfektioner.

 

 

Sådan opretholder du en sund pH-værdi

At opretholde en sund pH-balance på hudens overflade er vigtig for hudens generelle sundhed. Der er flere måder at gøre dette på. Undgå at bruge hårde sæber og rensemidler, som kan fjerne hudens naturlige olier og forstyrre hudens pH-balance. Brug i stedet blide rense- og fugtighedscremer, der er udviklet til at være pH-balanceret - med henvisning til 4,5-5,5 værdi IKKE NEUTRAL 7. Dette vil hjælpe med at bevare hudens naturlige surhed og beskytte syrekappen.

En anden måde at opretholde en sund pH-balance på hudens overflade er at undgå over eksfoliering. Mens eksfoliering kan hjælpe med at fjerne døde hudceller og forbedre hudens tekstur, kan over-eksfoliering fjerne hudens naturlige olier og forstyrre hudens pH-balance. Det er vigtigt at bruge skånsomme eksfolieringsmidler og begrænse eksfoliering til en eller to gange om ugen. Læs mere om vores skånsomme og dybderensende lermaske

Udover at bruge blide rense- og eksfolieringsmidler er det også vigtigt at beskytte huden mod miljøfaktorer, der kan forstyrre dens pH-balance. Dette inkluderer at bruge solcreme for at beskytte huden mod UV-stråling, undgå rygning og overdrevent alkoholforbrug og bruge fugtighedscreme- og beskyttende ansigstolier til at hjælpe huden med at bevare og holde på sin naturlige fugt. Læs mere om vores beskyttende og fugtende ansigtsolie

 

AURI copenhagen - Did you know that your skin i acid?

 

Hvad er Rosenvand, og hvorfor er det den perfekte mist til din hud?

Rosenvand er en populær ingrediens i mange hudplejeprodukter og kulinariske retter. Denne velduftende væske er lavet ved at trække rosenblade i vand og udvinde deres æteriske olier. I århundreder er rosenvand blevet brugt i både østlige og vestlige kulturer for dets forskellige fordele. I denne artikel vil vi udforske historien, anvendelserne og fordelene ved rosenvand.

Rosenvand i retroperspektiv

Brugen af rosenvand går tilbage til oldtiden. Den første registrerede brug af rosenvand går tilbage til de gamle grækere og romere, som brugte det i parfume, kosmetik og medicinske præparater. I Mellemøsten har rosenvand været brugt i over tusind år i kulinariske retter, parfume og som et naturligt middel mod forskellige helbredstilstande.

I Indien bruges rosenvand i mange hinduistiske ceremonier og betragtes som et symbol på renhed og kærlighed. Indiens Mughal-kejsere var kendt for deres kærlighed til roser, og de brugte rosenvand i forskellige opskrifter, herunder biryanis og sorbeter. Brugen af rosenvand i det mellemøstlige og sydasiatiske køkken blev spredt over hele verden af arabiske handlende og islamiske erobrere.

 

Fordele ved at anvende rosenvand i din skønhedsrutine

Hudpleje

Rosenvand er en naturlig toner, der hjælper med at balancere hudens pH. Den hjælper også med at fugte huden, stramme porerne og reducere rødme samt betændelse. Det er almindeligt anvendt i ansigtstonere, sprays- og ansigtsmasker.

Hårpleje

Rosenvand er også gavnligt i hårpleje. Det hjælper med at fugte hovedbunden og håret, forhindre skæl og tilføje glans og volumen til håret. Det er almindeligt anvendt i hårspray, shampoo og balsam.

Aromaterapi

Rosenvand har en beroligende og afslappende effekt på sind og krop. Det bruges ofte i aromaterapi til at lindre stress og angst, fremme afslapning og forbedre humøret.

5 fordele ved rosenvand:

  1. Anti-inflammatorisk: Rosenvand har anti-inflammatoriske egenskaber, der hjælper med at reducere rødme og betændelse i huden. Det er også gavnligt for personer med acne udsat hud og hjælper med at lindre og berolige irriteret hud.
  2. Fugtgivende: Rosenvand er en naturlig fugtighedscreme, der hjælper med at holde huden og håret fugtet. Den er også rig på antioxidanter, der hjælper med at beskytte huden mod forurening.
  3. Afslappende: Rosenvand har en afslappende effekt på sind og krop. Det bruges ofte i aromaterapi for at fremme afslapning og reducere stress og angst.
  4. Astringerende: Rosenvand er et naturligt astringerende middel, der hjælper med at stramme porerne og reducere fedtet hud. Det hjælper også med at forhindre hudorme og hvide prikker.
  5. Anti-aging: Rosenvand er rig på antioxidanter, der hjælper med at forebygge og reducere ældningstegn på huden. Det hjælper med at forbedre hudens elasticitet, reducere fine linjer og rynker og forbedre den generelle hudtekstur.

 

Hvad er face mist og hvad bruger du det til?

Face mist er blevet en populær hudplejetrend de seneste år. Det er en forfriskende og nem måde at fugte og nære huden på samtidigt med at det balancerer din huds ph-værdi. En ansigtsmist er en flydende spray, der kan bruges i ansigtet for en øjeblikkelig hydrering som er beroliger og genopfrisker huden Det er et alsidigt produkt, der kan bruges hele dagen for at holde huden sund og frisk.

 

5 måder at bruge Face Mist på

  1. Fugtgivende: Face mist giver øjeblikkelig hydrering til huden. Den indeholder ingredienser, der hjælper med at fugte og pleje huden. Når du dugger dit ansigt, giver du din hud et fugtgivende boost, som kan hjælpe med at holde den fyldig og ungdommelig.
  2. Beroligende: Face mist kan hjælpe med at lindre irriteret eller betændt hud. Den er med til at lindre tørhed, rødme og kløe. Face mist kan også hjælpe med at berolige acne-udsat hud og reducere betændelse.
  3. Forfriskende: Face mist er en fantastisk måde at opfriske huden på i løbet af dagen. Den kan bruges efter en træning, under en lang flyvetur eller på en varm sommerdag for at køle huden ned og give et forfriskende udbrud af hydrering.
  4. Makeup setting: Face mist kan bruges til at sætte makeup og få den til at holde længere. Det hjælper med at låse fugt inde og forhindre makeup i at se tør og kage ud.
  5. Antioxidantbeskyttelse: Nogle ansigtståger indeholder antioxidanter, der kan hjælpe med at beskytte huden mod miljøskader. Antioxidanter hjælper med at neutralisere frie radikaler, der kan forårsage for tidlig aldring og andre hudskader.

AURI’s økologiske ansigts- og hårmist er baseret på rosenvand, og hjælper med at opretholde din huds- og hårs pH-balance på en beroligende måde. Misten opfrisker huden med et fugtgivende boost med masser af E-vitamin, som holder dig hydreret i løbet af dagen. E-vitamin er en vigtig anti-age agent som beskytter hudceller, der producerer collagen og elasticiteten i din hud. Med dens anti-inflammatoriske egenskaber, hjælper den med at reducere tørhed, rødme og irriteret hud.

Indholdet er dejligt let og opfriskende, som med lethed trænger ind i din hud. Den har en mild og skøn duft af roser, som får dig til at dufte naturlig frisk hele dagen.

Do it the AURI way <3

Tilbage til blog